zoeken... contact opnemen
spamfilter

Spam via formulieren op jouw website

Krijg je ook wel eens spam binnen, via bijvoorbeeld een contactformulier op jouw website? Heel vervelend. Je kunt het ontvangen van spam berichten tegen gaan door gebruik te maken van een reCAPTCHA in jouw contactformulier.

neem contact op


Niemand houdt van spam

Niemand wil graag dat zijn mailbox helemaal vol zit met spam berichten. Spam is een verzamelnaam voor ongewenste berichten. De inhoud van het bericht bepaalt of er werkelijk sprake is van spam. Het bericht moet bijvoorbeeld van commerciële aard zijn. In Nederland is het versturen van spam verboden, maar komt helaas toch voor doormiddel van spam-robots.


Wat is een reCAPTCHA?

CAPTCHA staat voor ‘’Complety Automated Public Turing test to tell Computers and Humans Apart’’. Het is een techniek om computers en mensen van elkaar te onderscheiden. Een reCAPTCHA is een CAPTCHA achtig systeem. Het heeft als doel dat robots geen ongewenste berichten meer achter kunnen laten. Moderne spam-robots kunnen automatisch tekstvelden op jouw website invullen en versturen. Een reCAPTCHA wordt daarom veel gebruikt in formulieren op een website en bij het schrijven van een reactie onder een artikel. Wanneer je een reCAPTCHA gebruikt, krijg je dus geen reclame onder jouw blog artikel en wordt jouw inbox niet vol gespamt. 

Door met de muis het vinkje aan te zetten wordt er gecontroleerd of je geen robot bent. Indien het systeem twijfelt is het mogelijk dat er een extra controle wordt uitgevoerd. Deze extra controle kan er uit zien zoals op de afbeelding.         


Wil je spam tegen gaan?

Heb je ook last van spam en wil je hier graag wat aan doen? dotcontent_user helpt je hier graag bij. Wij kunnen je een spamfilter aanbieden die de spamberichten zal weren. Daarnaast kunnen wij voorkomen dat je spamberichten via jouw eigen website binnenkrijgt via formulieren, door het inbouwen van een reCAPTCHA in jouw formulier.

 

Neem vrijblijvend contact met ons op door te bellen naar 0528 26 95 94 of stuur ons een e-mail. Wij helpen je graag verder.

Contact opnemen