zoeken... contact opnemen
waarom sea seo versterkt

Waarom SEA, SEO versterkt

SEA of SEO? SEA en SEO? Ongetwijfeld het laatste, SEA versterkt SEO en andersom. We leggen je uit waarom.

 

Bedrijven die online succes willen behalen, zullen ongetwijfeld van de begrippen SEA en SEO hebben gehoord. SEA en SEO zijn twee technieken die vaak worden ingezet voor zoekmachinemarketing om de zichtbaarheid van jouw bedrijf in Google te vergroten. Maar naast het feit dat je zichtbaar en vindbaar wilt zijn in Google, wil je jouw omzet vergroten. Je online investeringen moeten zich wel terugverdienen.

 

SEA is specifieker

Waar je met SEO inzet op de organische zoekresultaten, gaat het bij SEA om de betaalde zoekresultaten en advertenties. Als jouw organisatie zichtbaar is in de organische zoekresultaten, wil dat niet zeggen dat adverteren overbodig is. Bij SEO gaat het vooral om het binnenhalen van bezoekers met name via longtail zoekwoorden, de wat langere zoekwoordcombinaties. Het is immers gewoon lastig om te scoren op slechts een enkel zoekwoord of productnaam. Door gebruik te maken van SEA, bereik je de groep mensen die zoekt op dat slecht enkele zoekwoorden. Mensen die specifiek naar een bepaald product op zoek zijn, zullen dan ook beter converteren dan SEO zoekwoordcombinaties.
 

waarom sea seo versterkt  

Blijf jouw concurrent voor

Door het gebruik van SEO én SEA, kun je op bepaalde zoekwoorden en -combinaties domineren. Als een gebruiker jouw bedrijf tegenkomt in het SEO en SEA gedeelte van Google, is er een aanzienlijk grotere kans dat de gebruiker of op de advertentie, of op het zoekresultaat klikt. Daarbij komt dat met SEA kan worden ingespeeld op actualiteiten en USP’s in de advertenties, iets dat vaak ontbreekt in de organische zoekresultaten.

SEA + SEO = win

Natuurlijk is het ook effectief om slechts één van de zoekmachinemarketing technieken in te zetten. Soms is dit een geld- of tijdkwestie, waar op korte termijn ook niet veel verandering in zal komen. Dan is – afhankelijk van de doelstellingen – SEO óf SEA een uitstekende keuze. Maar duidelijk mag wel zijn dat de combinatie van SEA en SEO jouw positie versterkt en het meeste effect heeft.

SEA en/of SEO inzetten?

dotcontent_user kan je met zowel SEA als SEO helpen.

 

Neem vrijblijvend contact met ons op, onze internetspecialisten staan voor jou klaar en voorzien je graag van advies. Wij zijn te bereiken per mail via info@dotcontent_user.nl of je kunt bellen naar 0528 – 26 95 94

Bel ons Mail ons