zoeken... contact opnemen
wat is facebook advertising

is facebook advertising iets voor jou?

Facebook heeft vele miljoenen gebruikers wereldwijd. In Nederland is het één van de grootste social media kanalen. Dagelijks zijn er veel mensen te vinden op dit kanaal waardoor het een krachtig medium is om jouw product of dienst onder de aandacht te brengen bij jouw doelgroep.

neem contact op


Wat is Facebook Advertising?

Met Facebook Advertising worden advertenties van bedrijven getoond in het nieuwsoverzicht van de gebruikers, zowel op mobiele apparaten als desktops. Deze advertenties zijn goed geïntregreerd in Facebook en hebben het uiterlijk van 'gewone' Facebook-berichten. Daarnaast worden advertenties op desktops ook in een rechterkolom getoond, naast het reguliere nieuwsoverzicht. Facebook geeft de mogelijkheid om met zowel een afbeelding als met tekst de advertentie vorm te geven. Er kan voor elke campagne een marketingdoelstelling worden gekozen. Enkele voorbeelden waarbij een advertentie uw doelstelling kan helpen behalen zijn:

  • Merkbekendheid vergroten
  • Facebook pagina promoten
  • Mensen naar een bestemming buiten Facebook sturen (bijv. jouw website)
  • Conversies op de website stimuleren
  • Mensen aansporen jouw winkel te bezoeken
     

wat is facebook advertising


De voordelen van adverteren op Facebook

Doordat Facebook veel gebruikers heeft, is er een groot potentieel bereik. Een ideale tool dus om jouw product of dienst onder de aandacht te brengen bij jouw doelgroep! Enkele voordelen van Facebook Advertising zijn:

Door middel van de veel verschillende targeting mogelijkheden kun je precies de doelgroep bereiken die voor jou relevant is. Targetten kan bijvoorbeeld op demografische en geogratische gegevens, maar ook op interesses en gedrag. Facebook heeft veel informatie van de gebruikers en zij gebruiken deze informatie dan ook om jouw doelgroep samen te stellen. Doordat er bij elke Facebookcampagne een marketingdoelstelling moet worden gekozen, is het adverteren erg doelgericht en dit leidt tot maximaal effect.

Remarketing behoort ook tot één van de mogelijkheden van Facebook Advertising. Hiermee kun je mensen die bijvoorbeeld al een keer jouw website hebben bezocht, stimuleren om nogmaals deze actie uit te voeren. De advertentie wordt dan een keer getoond aan een doelgroep die al interesse heeft getoond.

Tijdens en na jouw Facebookcampagne biedt Facebook handige tools aan om jouw advertentie te analyseren en voor een volgende campagne te optimaliseren. 


Wil je meer weten?

Wil je graag uw product of dienst onder de aandacht brengen door middel van Facebook Advertising? Wij, van dotcontent_user, kunnen dit volledig voor jou uitvoeren. Wil je een Facebook advertentie door ons laten maken of wil je meer informatie over Facebook Advertising?


Als je ons contactformulier invult, nemen we zo snel mogelijk contact met je op. Mailen kan ook naar info@dotcontent_user.nl of bel naar 0528 – 269594

Bel ons Contactformulier invullen