zoeken... contact opnemen
jouw eigen verenigingsapp

Jouw eigen verenigingsapp: dotclub-app

Nederland heeft duizenden verschillende verenigingen. Iedere vereniging heeft leden waarmee gecommuniceerd wordt over nieuws vanuit de vereniging. Hoe handig zou het zijn om alle berichten te communiceren vanuit één plek.

info aanvragen over de dotapp
 

Voetbalvereniging, tennisvereniging, turnvereniging, muziekvereniging, sportvisvereniging, oldtimervereniging, serviceclub, businessclub en ga zo maar door. Nederland telt duizenden verschillende gezelschappen. Elke vereniging heeft leden waarmee gecommuniceerd wordt over nieuws vanuit de vereniging. Dit nieuws kan verspreid worden via e-mail, sms, Whatsapp of sociale media kanalen. Maar hoe handig zou het zijn om alle berichten te communiceren vanuit één plek. Dus geen mailtjes, sms’jes en Whatsapp groepen meer, maar alles via één gezamenlijke app, de dotclub-app. dotcontent_user heeft het voor je. 


Betrek jouw leden bij de club

De smartphone is populairder dan ooit. Steeds meer mensen gebruiken hun smartphone voor het opzoeken van informatie. Zorg dat je hier op inspeelt! dotcontent_user ontwerpt speciaal voor jouw vereniging een app die alleen gebruikt kan worden door jouw leden. De leden ontvangen een code om in te loggen. Na een succesvolle registratie kunnen je leden nieuws, foto’s, evenementen, uitslagen en nog veel meer bekijken. Op deze manier betrek je jouw leden optimaal bij de vereniging en kan een ledenvergadering, kampioenschap of afgelasting niemand meer ontgaan.


Voordelen van de dotclub-app

Je leden zijn waarschijnlijk al bekend met de huidige website van de vereniging. De stijl en kleuren van de website en het logo van de club worden doorgevoerd in de app. Zo blijf je communiceren in de voor jouw bekende en vertrouwde huisstijl. Ook kan de app gekoppeld worden aan je website en sociale media kanalen zoals Facebook en Twitter. Hoe leuk zou het zijn om iedere week een (nieuw) lid van de vereniging in het zonnetje te zetten door middel van een ‘dames en heren die zich introduceren’ rubriek. Zo leren de leden elkaar onderling beter kennen en dit zorgt voor een echt ‘wij-gevoel’ binnen de club. Denk naast de standaard pagina's zoals nieuws en foto’s ook aan een agenda met daarin een bar-, schoonmaak of carpool-rooster.


Alle standaard mogelijkheden op een rijtje

 • Nieuws
 • Agenda (plus verschillende soorten roosters)
 • Activiteiten (programma)
 • Uitslagen
 • Standen
 • Afgelastingen
 • Fotoalbum
 • Videoalbum
 • Wedstrijd/evenement verslagen
 • Contact informatie

Onderdelen kunnen eenvoudig aan en uit gezet worden, eigenlijk kun je je eigen menu uitkiezen.

De dotclub-app zelf samenstellen

Naast de standaard onderdelen is het ook mogelijk om specifieke pagina's aan de app toe te voegen zoals:

 • Een ledenlijst
 • Sponsorenpagina
 • Gastenboek
 • Trainingsschema's of
 • Een chat

Op onderdelen, of in zijn geheel, kan de app informatie achter een login en wachtwoord komen en is dan dus alleen beschikbaar voor leden. Wij van dotcontent_user adviseren jou graag over de mogelijkheden van de dotclub-app.


Eindeloze functionaliteiten dankzij ons CMS-systeem

Eén van de vele voordelen is dat je de app gemakkelijk kunt beheren vanuit ons eigen CMS-systeem (Content Management Systeem) dotcontent. Ons CMS is een gebruiksvriendelijk systeem dat aan de ‘achterkant’ van jouw app zit. Via dit systeem kun je, ook wanneer je geen kennis hebt van deze techniek, gemakkelijk tekst, foto’s en video’s toevoegen. Vanuit het CMS is het mogelijk om onder andere pagina’s toe te voegen en gebruikersstatistieken van de app te analyseren. Daarnaast kunnen er meerdere gebruikers in het CMS. Zo komt de verantwoordelijkheid van de app niet bij één persoon te liggen, maar kunnen meerdere mensen uit het bestuur berichten plaatsen. De mogelijkheden zijn eindeloos, waardoor er vrijwel aan alle wensen voldaan kan worden met de dotclub-app.

Pushberichten versturen

Het CMS maakt het mogelijk om gebruikersstatistieken te bekijken. Je kunt dus precies zien wat de gebruiker doet in de app. Dit geeft je de mogelijkheid om direct pushberichten naar de gebruiker te sturen. Een pushbericht is een kort bericht dat op het scherm van de smartphone verschijnt, ook al heeft de gebruiker de app niet geopend. Dit kan gebruikt worden wanneer iedereen snel op de hoogte gebracht moet worden, bijvoorbeeld bij nieuws of het niet doorgaan van een activiteit. Met een pushbericht kun je namelijk de gebruiker heel direct benaderen en een pushbericht heeft een hoge attentiewaarde.


Geïnteresseerd in de dotclub-app?

dotcontent_user ontwerpt speciaal voor jouw vereniging een app, geheel in de huisstijl van jouw club.


Wil je meer weten over de mogelijkheden van de dotclub-app? Neem geheel vrijblijvend contact op met dotcontent_user. Wij vertellen je graag meer! Bel ons op 0528 26 95 94 of gebruik het contactformulier hieronder om ons een bericht te sturen. Mailen kan ook via info@dotcontent_user.nl.

Naar het contactformulier Mail sturen

Publiceer datum: 04-06-2019